Friday, November 25, 2011

Variations on a Theme - Bolinhos

Back in September, we posted an article about a typical Brazilian bar snack called bolinho de bacalhau (salt-cod fritters). Made from a mixture of salt-cod and seasoned mashed potatoes formed into small balls  and deep-fried until hot and crispy, bolinhos are what many Brazilians prefer to eat when they're at their favorite local bar enjoying cold beer and the company of good friends.

The world of the bolinho, though, is not limited to the salt-cod variety. Inventive Brazilian cooks have come up with numerous variations on the basic bolinho recipe. Some were invented years ago and have been traditional bar food for decades. Others are being created as we type and are cutting edge and innovative.

There is a basic theme that all bolinho recipes work with. It starts with some sort of protein which is combined with a seasoned and moistened carbohyrate. This mixture is formed into bite-sized shapes which are deep-fried until crispy. As soon as the bolinhos come out of the fryer, they're rushed to the table before they get cold. That's the bolinho in a nutshell, and it's the starting point from which the limitless number of bolinho recipes takes off.

In the next few posts on Flavors of Brazil, we'll publish some of the most well-known traditional bolinho recipes and a few unexpected ones.

2 comments:

  1. Năm nào cũng vậy, mùa hè đến thì cùng với không khí nóng bức, http://dongtrunghathaoaloha.tumblr.com/ tôi cũng mắc không biết cơ man nào là bệnh tật! http://benhmatngu.tumblr.com/ Đầu tiên phải kể đến là việc làn da của tôi nổi loạn thực sự, mụn mọc khắp cơ thể, da dẻ lúc nào cũng nhớp nháp mồ hôi.http://thuoctriseo.tumblr.com/ Cùng với nó là cảm giác ngứa khắp người! http://lammoctoc.tumblr.com/ Chính vì vậy mà tính nết của tôi cũng thay đổi hẳn. http://phunu-mangthai.tumblr.com/ Mẹ gọi tôi là mắm tôm cũng bởi vì hễ có người động vào mình là tôi lại gào thét, dễ nổi quạu vô cùng. Ra hàng thuốc, http://giaidocgan.over-blog.com/ ngoài các loại thuốc chữa mụn mà tôi thấy loại nào cũng càng uống càng thêm vô vọng vì mụn nhiều không xuể, http://giaidocgan.newsvine.com/ thì các cô dược sĩ kê cho tôi rất nhiều các loại thuốc bổ thận mát gan. Khổ tôi, uống mãi cũng không thấy khỏi hẳn được.... Hè năm nay tôi về quê, http://giaidocmatgan.weebly.com/ cái nắng ruộng đồng còn gay gắt hơn ở thành phố. http://tangcuongtrinho.weebly.com/ Tôi sợ nhà quê không có điều hòa mát mẻ, http://cachchonglaohoa.weebly.com/ bệnh mùa hè của tôi lại càng trầm trọng. Tuy vậy, tôi đã nhầm...

    ReplyDelete
  2. i waiting for your article about the most famous traditional bolinho recipes and some surprise recipes you say share it soon you can also play madalin stunt cars game to relieve stress

    ReplyDelete