Saturday, November 21, 2009

RECIPE - Roast Pacú


This delicious traditional Brazilian recipe for roast, stuffed, pacú works equally well with any number of alternative fresh water or salt water fishes. I have made it in Fortaleza with a red snapper variety named pargo, and I'm sure it would work equally well with bass, salmon or other species of fish - which is good news, as it's unlikely one would find pacú available outside Brazil.

The quantities in this recipe are for a fish of approximately 7 lbs. (3 kgs). Cooking times and quantities can be adjusted when cooking a smaller or larger fish.


____________________________________________________
RECIPE - Roast Pacú

Fish:
1 whole pacú or other fish, approx. 7 lbs. (3 kgs.), scaled and cleaned
1/2 cup fresh lime juice

Marinade:
1 large onion, finely chopped
2 Tbsp. lime juice
4 cloves garlic
1 cup water

Stuffing:
6 Tbsp. neutral vegetable oil
20 leaves of kale (or collard greens), rolled and cut into thin shreds
1 small onion, grated
2 cloves garlic, crushed
2 cups farinha (manioc flour) - (in unavailable, substitute equal quantity of dried bread crumbs)
salt to taste
--------------------------------------------------------
Put fish in large, deep roasting pan, cover with water. Add lime juice, and let refresh, refrigerated, for 30 minutes.

Drain the fish and return to pan. Add marinade ingredients and let sit, refrigerated, for one hour.

Meanwhile, make the stuffing. Heat 3 Tbsp. of the oil over high heat in a large, heavy pan. Add kale or collard greens and stir-fry only until color changes to bright green. Remove from heat. In another pan, heat the remaining 3 Tbsp. of oil, then add the onion and garlic and saute until golden. Add the farinha or bread crumbs 1/2 cup at a time, alternating with the kale or collard greens, until all have been added and are thoroughly mixed. Add salt to taste.

Remove fish from refrigerator and stuff with stuffing mixture. Close cavity with kitchen twine or with skewers. Place in roasting pan, and roast in medium oven (350 degrees F) for approximately one hour. or until golden.

Line a platter with lettuce leaves, place fish on bed of lettuce and serve immediately. The platter may be garnished with tomato wedges and slices of onion, if desired.

5 comments:

  1. Looks delicious!!

    Hope to try it this summer!

    ReplyDelete
  2. If you do, please post the results here. I'd love to hear what you think of it.

    ReplyDelete
  3. Bạn muốn sử dụng dịch vụ giao hàng thu tiền hộ. Bạn là chủ kinh doanh cần nơi nhận giao hàng cho shop online. Bạn muốn biết bảng giá giao hàng nhanh để chuyển hàng đi đà nẵng hoặc là giá chuyển hàng đi hà nội. Hãy liên hệ chúng tôi, đảm bảo bạn sẽ hài lòng khi sử dụng dịch vụ của chúng tôi.

    ReplyDelete
  4. Kênh thông tin mua bán nhà đất tại Việt Nam , nếu bạn muốn mua hay bán nhà đất thì chỉ cần vào đây , chúng tôi sẽ cho mọi người biết về tin của bạn, nhà đất tphcm, nhà đất gò vấp, nhà đất thủ đức, nhà đất tân phú, nhà đất quận 9 . Còn chần chờ gì nữa , hãy đăng tin mua bán nhà đất nhanh nhanh . Bạn đang phân vân không biết phải chúc đám cưới bạn mình như thế nào thì bạn có thể tham khảo lời chúc đám cưới, in thiep cuoi, lời chúc đám cưới hay o day .

    ReplyDelete
  5. Các sản phẩm collagen tốt nhất trên thị trường hiện nay. Chúng tôi, muathuoctot chuyên cung cấp những sản phẩm collagen tốt nhất, giá thành cạnh tranh nhất, đảm bảo 100% hàng thật chất lượng. Những sản phẩm bán chạy nhất của chúng tôi green tea collagen , fish collagen, collagen de happy, collagen shiseido enriched, collagen nitta, Maihada collagen

    ReplyDelete