Wednesday, December 26, 2012

RECIPE - Polenta with Turkey Ragu and Mushrooms

Capixaba chef Sylvia Lis, using the Italian traditions of the mountainous interior of the state of Espírito Santo, combines left-over roast turkey with polenta and mushrooms to create an unusual and delicious lunch or dinner main course. The dish is based on Italian-immigrant traditions and is often served on December 25th (in Brazil, that's the day after the Christmas meal - not the 26th). Our previous post on Flavors of Brazil details the traditions surrounding this dish, this post will provide the recipe.
________________________________________________________
RECIPE - Polenta with Turkey Ragu and Mushrooms (Polenta com Ragu de Peru e Cogumelos)
Serves 6

For the ragu:
3/4 lb (300 gr) left-over turkey meat, shredded
1/3 lb (150 gr) mushrooms, shitake if possible, sliced
2 Tbsp finely chopped onion
3 cloves garlic, finely chopped
1/2 cup dry white wine
2 to 3 cups combined turkey broth (made from roast-turkey carcass) and left-over turkey gravy
2 sprigs fresh thyme
extra-virgin olive oil
salt to taste
finely chopped Italian parsley (for garnish)

For the polenta:
2 cups polenta
1 cup cold water
3 cups boiling water
1 Tbsp cream cheese
salt to taste
----------------------------------------------------------------------------------------
Prepare the ragu:
In a large saucepan, heat the olive oil, then add the chopped onion and garlic. Cook for a minute or two, until the onion softens but doesn't brown. Add the sliced mushrooms and saute for a few minutes, tossing the mushroom slices frequently. Add the shredded turkey and the white wine. Bring the wine to a boil and cook for a few minutes, or until the wine thickens a bit. Add the turkey broth and gravy bit by bit, until you have a medium-thick rich sauce. Season to taste with salt if necessary. Reserve, keeping warm.

Prepare the polenta:
In a large saucepan, combine the polenta and the cold water, stirring and mixing until all the polenta becomes moistened. Add the boiling water and cook, stirring constantly until the mixture thickens and pulls away slightly from the edges of the pan. If necessary add more boiling water, in small amounts, to make sure the mixture doesn't become too thick - you want it to be just slightly soupy. It should be just pourable. Stir in the cream cheese, making sure it's completely mixed in, then season for salt.

Mounting the dish:
In a large deep rectangular or round serving dish, pour out the polenta. Using a ladle, spoon the turkey and mushroom ragu over the surface of the polenta, starting in the middle of the pan and working your way out to both ends. Sprinkle the ragu with chopped parsley and serve.

3 comments:

  1. 5 bài tập giúp giảm mỡ đùi nhanh nhất sẽ giúp chị em lấy lại vóc giáng, sở hữu một bắp chân thon gọn, không còn mỡ đùi là những điều kỳ diệu Bài tập giảm mỡ đùi nhanh nhất này mang lại.

    ReplyDelete
  2. Chuyên tư vấn môi trường
    |Công ty môi trường
    |cong ty moi truong
    |cty moi truong
    |cty môi trường

    trang tải phim hd nhanh cung cấp những bộ phim hd chất lượng Full HD nhưng với dung lượng thấp nhất

    ReplyDelete
  3. Bạn muốn có thân hình hoàn hảo và không biết loại thuoc giam can an toan và hiệu quả nào?. super collagen + c giúp chống lão hóa, trắng da khỏe đẹp, nếu muốn tăng cường thị lực hãy sử dụng thuốc bổ mắt của chúng tôi. Loại thuốc sản xuất từ nhật collagen shiseido dang vien giúp trắng da chống lão hóa. Hãy uống thuốc giải độc gan để có 1 lá gan khỏe mạnh mà không bị tổn thương. Sinh lý của bạn đang yếu đi vì cậu nhỏ, sau đây là cáchlàm tăng kích thước cậu nhỏ giúp bạn yêu lâu hơn .thuốc fucoidan umino shizuku của chúng tôi là thuốc từ Nhật hổ trợ ung thư hiệu quả nhất. collagen có tác dụng gì và hiệu quả ra sao, có giúp trắng da được không? Bạn bị hói hoặc không có tóc hãy sử dụng thuoc moc toc để có 1 mái tóc đen và mượt mà.

    ReplyDelete