Tuesday, November 8, 2011

RECIPE - Tangerine Caipirinha with Biquinho Peppers (Caipirinha de Tangerina com Pimenta-Biquinho)

Following last Friday's article about the unusual biquinho chili pepper, our plans were to publish a typical recipe which uses the pepper not for its spiciness (for it has no hotness) but for its fruity and pepperish flavor, then to move on to something else.

When we were researching recipes for the biquinho on the Internet, we came across a very informative site from a nursery and seed source from the coastal town of Ilhéus, Brazil in southern Bahia state. Yesterday, we published their recipe for preserving whole biquinho peppers.

On their site there was also a recipe for a cocktail which caught our eye. It was one more variation on the Brazilian national cocktail, the caipirinha, and though Flavors of Brazil has already published various caipirinha recipes, we couldn't resist this one. We're publishing it untested, but it looks so good and so unusual that we'll be testing it out this weekend, and promise to report back on it next week. Meantime, here's how to make one:
______________________________________________________
RECIPE - Tangerine Caipirinha with Biquinho Peppers (Caipirinha de Tangerina com Pimenta-Biquinho)
Makes 2 drinks

3 fresh biquinho peppers
2 - 4 Tbsp granulated white sugar, to taste
3 oz. (200 ml) cachaça (can substitute tequila or vodka)
2 medium tangerines, peeled and seeded
cubed ice
2 tangerine segments, for garnish (optional)
--------------------------------------------------------------------------------
In each of two old-fashioned glass, add one-half of the tangerine segments (reserving two segments for garnish if desired), the sugar and 1/2 of a biquinho pepper. Using a pestle or the end of a wooden spoon, crush the mixture to extract all the juice and mix the ingredients.

Add 1 1/2 oz. cachaça to each glass, mix well, then fill the glass with ice. Add one whole biquinho pepper and an optional tangerine segment to garnish and serve immediately.

4 comments:

  1. Tom - If you try one out before I do, let me know what you think. It sounds mighty tasty to me, and I'm curious what others' opinions might be.
    Cheers,
    JAMES

    ReplyDelete
  2. Năm nào cũng vậy, mùa hè đến thì cùng với không khí nóng bức, http://dongtrunghathaoaloha.tumblr.com/ tôi cũng mắc không biết cơ man nào là bệnh tật! http://benhmatngu.tumblr.com/ Đầu tiên phải kể đến là việc làn da của tôi nổi loạn thực sự, mụn mọc khắp cơ thể, da dẻ lúc nào cũng nhớp nháp mồ hôi.http://thuoctriseo.tumblr.com/ Cùng với nó là cảm giác ngứa khắp người! http://lammoctoc.tumblr.com/ Chính vì vậy mà tính nết của tôi cũng thay đổi hẳn. http://phunu-mangthai.tumblr.com/ Mẹ gọi tôi là mắm tôm cũng bởi vì hễ có người động vào mình là tôi lại gào thét, dễ nổi quạu vô cùng. Ra hàng thuốc, http://giaidocgan.over-blog.com/ ngoài các loại thuốc chữa mụn mà tôi thấy loại nào cũng càng uống càng thêm vô vọng vì mụn nhiều không xuể, http://giaidocgan.newsvine.com/ thì các cô dược sĩ kê cho tôi rất nhiều các loại thuốc bổ thận mát gan. Khổ tôi, uống mãi cũng không thấy khỏi hẳn được.... Hè năm nay tôi về quê, http://giaidocmatgan.weebly.com/ cái nắng ruộng đồng còn gay gắt hơn ở thành phố. http://tangcuongtrinho.weebly.com/ Tôi sợ nhà quê không có điều hòa mát mẻ, http://cachchonglaohoa.weebly.com/ bệnh mùa hè của tôi lại càng trầm trọng. Tuy vậy, tôi đã nhầm...

    ReplyDelete
  3. Great work buddy, keep it up basmati organic white rice Nice Website. You should think more about RSS Feeds as a traffic source. They bring me a nice bit of traffic rice distributors Really nice post, your blog is interesting and so informative. Wait for your next blog post. round grain rice I think so. I think your article will give those people a good reminding. And they will express thanks to you later

    ReplyDelete